Ziua Mondială a Apei 2011

Ziua Mondială a Apei 2011
Apa Târnavei Mari Mediaş
Ediţia IV

Compania „Apa Târnavei Mari” S.A., operator regional de apă şi apă uzată pentru nord-estul judeţului Sibiu, anunţă sărbătorirea Ziua Mondială a Apei la Centrul de Documentare şi Informare al Şcolii Naţionale de Gaz din Mediaş, în data de 22 martie, începând cu orele 14.00.

Evenimentul, iniţiat şi sponsorizat de compania de apă, implică elevi din ciclul liceal şi gimnazial din municipiul Mediaş şi se axează pe promovarea proiectului „Extinderea şi reabilitarea sistemelor de apă şi apă uzată în regiunile Mediaş, Agnita, Dumbraveni, judetul Sibiu”- cofinanţat din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene, al cărui beneficiar este operatorul regional „Apa Târnavei Mari”.

Vor avea loc prezentări cu privire la beneficiile Proiectului, obiectivele acestuia, importanţa protejării surselor de apă şi utilizarea nămolurilor rezultate din epurare în agricultură, urmate de premierea celor mai frumoase desene pe tema importanţei apei realizate de elevii din ciclul gimnazial. Elevii de liceu vor prezenta o scenetă pe tema poluării apei, iar în final, vor completa rebusuri pe tema apei şi a proiectului, iar, cei mici vor fi testaţi de cei mari pe tema cunoştinţelor despre proiect şi operatorul lor de apă.

Toţi cei prezenţi la eveniment, elevii de gimnmaziu, cei de  liceu şi profesorii coordonatori vor fi premiaţi de către operator şi implicaţi, ulterior, în activităţi de ecologizare a apelor din regiune.