S-a semnat contractul pentru modernizarea stației de epurare din Mediaș

antet-ue

S-a semnat contractul pentru modernizarea stației de epurare din Mediaș

Compania „Apa Târnavei Mari” S.A., operator regional de apă şi apă uzată pentru nord-estul judeţului Sibiu, anunţă semnarea contractului pentru modernizarea stației de epurare din Mediaș din cadrul proiectului „Extinderea şi reabilitarea sistemelor de apă şi apă uzată în regiunile Mediaş, Agnita, Dumbrăveni, jud. Sibiu”.

Acest Proiect, aprobat în cadrul Programului Operațional Sectorial Mediu (axa prioritară 1 – Extinderea şi modernizarea sistemelor de apă şi apă uzată), are o valoare de 307.837.654 lei, fiind cofinanţat din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene cu suma de 261.662.005 lei.

În cadrul acestui Proiect, s-a semnat în data de 09.12.2009, contractul de lucrări „Lucrări la stația de epurare în municipiul Mediaș”, în valoare de 59.840.339 lei, din care 48.333.042 lei reprezintă contribuţia Uniunii Europene prin Fondul de Coeziune.

În cadrul acestui contract, stația va fi reabilitată și extinsă prin construcția de noi unități de epurare. Noua stație este prevăzută cu 3 trepte de epurare, mecanică, biologică și de tratare a nămolului. Laboratorul stației va fi utilat pentru a putea efectua analizele în cadrul stației și în câmp pentru indicatorii prevăzuți în standardele și normele în vigoare. Stația va derula procese moderne de epurare a apei uzate şi va fi dotată cu un sistem automat complet, conectat la sistemul SCADA  pentru a permite funcţionarea, controlul şi monitorizarea procesului de epurare.

Avantajele implementării acestui contract sunt conformarea cu standardele de epurare ale Directivei 91/271/CEE, îmbunătăţirea calităţii mediului şi a standardului de viaţă al populaţiei din regiunea Mediaș.

Contractul a fost atribuit prin licitaţie publică deschisă, consultantul de supervizare al lucrărilor fiind C. & S. Di Giuseppe Ingegneri Associati S.R.L. din Palombaro, Italia, iar constructorul care va executa lucrǎrile este Hochtief Construction AG din Essen, Germania. Durata de desfăşurare a contractului este de 45 de luni, din care 33 de luni sunt alocate proiectării şi execuţiei lucrărilor, iar 12 luni notificării eventualelor defecte.

„Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României”.