Conferinţă de presă – Vasile Dincă

Societatea S.C. Apa Târnavei Mari S.A. a primit decizia de cofinantare pentru proiectul de „Extindere si reabilitare a sistemelor de apa
si apa uzata in regiunile Medias, Agnita, Dumbraveni, judetul Sibiu” în data de 9 iulie 2008.
Proiectul are o valoare de aproximativ 90 milioane euro, din care 72,6 milioane reprezinta grantul exclusiv al Comisiei Europene, iar restul va fi asigurat din fonduri guvernamentale si din contributia operatorului regional S.C. Apa Târnavei Mari S.A.

Pâna în prezent au fost semnate 3 contracte. Primul, privind supervizarea lucrarilor, a fost semnat la data de 8 aprilie 2009 având o valoare de 7,5 milioane lei si a fost atribuit societatii „Di Giuseppe Ingeniero Asociati S.R.L.” .
Cel de-al doilea contract, în valoare de 6,2 milioane privind asistenta tehnica de management, a fost atribuit societatii „Tahal Consulting Engineers LTD” si a fost semnat pe data de 4 mai 2009.
În data de 5 mai s-a semnat si cel de-al treilea contract de asistenta tehnica, care în conformitate cu Legea nr. 10/1995, va asigura verificarea lucrarilor din punct de vedere calitativ. Acest contract, în valoare de 234.000 lei, a fost atribuit unei asocieri de 5 operatori economici din judetele Sibiu, Brasov si Alba Iulia.

„În momentul de fata avem în derulare 2 proceduri pentru statia de tratare si de epurare din Medias si un numar de 25 de operatori care si-au manifestat interesul de a participa la fiecare procedura. Datorita interesului foarte mare din partea operatorilor economici de a participa, am dat curs solicitarilor acestora de a amâna sedintele de deschidere, astfel ca noile date pentru sedintele de deschidere sunt urmatoarele: pe 15 iunie 2009 pentru statia de tratare si 29 iunie pentru statia de epurare. De asemenea avem pregatiri de initiere a procedurii pentru  perioadele imediat urmatoare, alte 2 contracte de lucrari. Acestea sunt de reabilitare a retelelor de apa si canal în municipiul Medias, anuntul de participare fiind preconizat pentru data de 22 iunie, iar data limita de depunere a ofertelor este data de 7 august.  Pentru urmatorul contract, cel de reabilitare a retelelor de apa-canal din orasele Agnita si Dumbraveni, vom initia procedura pentru anuntul de participare la data de 1 iulie, iar pentru depunerea ofertelor data de 17 august 2009.
În conditiile în care evenimentele se vor derula conform previziunilor noastre, estimam ca pâna la finalul acestui an sa semnam un numar de 7 contracte de lucrari: un contract de asistenta tehnica, asistenta din partea proiectantului pentru contractele de retele si alte 2 contracte de furnizare care se refera defapt la dotarile pentru operatorul regional de a achizitiona 2 autospeciale pentru lucrarile la retelele de apa si canalizare, dar si achizitionarea unor detectoare de pierderi la retelele de apa si la contoarele de retea” a declarat dl. Vasile Dinca, manager de proiect din cadrul societatii S.C. Apa Târnavei Mari S.A.

Medias, 3 iunie 2009
Carina Man, specialist relatii publice